В Україні оформили першу декларацію у режимі спільного транзиту на національному рівні

В Україні оформили першу декларацію у режимі спільного транзиту на національному рівні

Укрінформ
В Україні оформлено першу декларацію у режимі спільного транзиту на національному рівні із застосуванням національної електронної транзитної системи NCTS.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"8 квітня в Україні оформлено першу декларацію T1UA у режимі спільного транзиту на національному рівні із застосуванням національної електронної транзитної системи (NCTS)", - ідеться в повідомленні.

Зараз NCTS працює в Україні в національному масштабі, який є необхідним етапом підготовки для приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту та міжнародного застосування NCTS.

Читайте також: Мінімізувати зловживання: Україна вводить систему обміну митною інформацією з ЄС

На етапі національного застосування NCTS в Україні одночасно з нею працюватиме і звична система контролю доставки товарів. У цей період суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності можуть самостійно обирати систему, до якої вони хочуть подавати транзитні декларації.

Регулярне використання суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності NCTS та відповідність критеріям дотримання законодавства, надійності внутрішніх процесів та фінансової стійкості стане підставою для подальшого надання їм спеціальних транзитних спрощень, нагадали у Мінфіні.

Як повідомляв Укрінформ, Державна митна служба 17 березня 2021 року розпочала етап повномасштабного національного застосування Нової комп’ютеризованої транзитної системи (NCTS).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-