Уряд захищатиме компанії з часткою локалізації виробництва не менше 35% – Петрашко

Уряд захищатиме компанії з часткою локалізації виробництва не менше 35% – Петрашко

Укрінформ
Уряд захищатиме усіх українських виробників з часткою локалізації не менше 35%. 

Як передає Укрінформ, про це міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко розповів у інтерв'ю журналу “Кореспондент”, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Ми мусимо захищати своїх. І не тільки суто українського виробника, а будь-кого, хто готовий виробляти в Україні. Він отримає ті самі преференції, що й національний виробник, оскільки для держави буде українським. Критерій локалізації, на мою думку, дуже простий: частка виробництва в Україні понад 35%”, - заявив Петрашко.

Він повідомив, що Мінекономіки завершило роботу із майданчиком Prozorro щодо модулів «нецінові критерії» і «життєвий цикл», які будуть сприяти тому, що активізуються замовлення саме до українських виробників.

Також, за його словами, посилена підтримка національних виробників і експортерів буде здійснюватися через роботу Експортно-кредитного агентства (ЕКА), яке було докапіталізовано до 2 млрд грн. Петрашко наголосив, що в активній фазі перебуває процес підготовки до підписання “Промислового безвізу”, який полегшить українським компаніям доступ на ринки ЄС.

Читайте також: Посол ЄС закликав Україну не ухвалювати законопроєкт про локалізацію

Міністр підкреслив, що Мінекономіки веде досить жорстку антидемпінгову політику. На даний час Україною застосовується 28 заходів торговельного захисту (у тому числі 25 антидемпінгових та 3 спеціальні заходи). Економічний ефект від цих заходів може перевищувати 16,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-