Нафта дешевшає на даних про збільшення запасів бензину

Нафта дешевшає на даних про збільшення запасів бензину

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у четвер, 8 квітня, після опублікованих напередодні даних Міненерго США про значне збільшення запасів бензину минулого тижня, що викликало занепокоєння з приводу ослаблення попиту на сиру нафту.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $62,84 за барель, що на $0,32 (0,51%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила $59,38 за барель, що на $0,39 (0,65%) нижче рівня на закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $63,16 і $59,77 відповідно.

Запаси сирої нафти в Сполучених Штатах впали за підсумками минулого тижня на 3,5 млн бар., до 502 млн бар. Про це свідчать дані Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA). Водночас при очікуваному падінні запаси бензину збільшилися на 4 млн бар. і становлять трохи більше 230 млн бар. Таке зростання обумовлене тим, що американські нафтопереробники збільшили виробництво напередодні літнього сезону.

Саме у цей час в усьому світі зростає пропозиція сировини. Так, обсяг виробництва в РФ в перші кілька днів квітня збільшується порівняно з середніми рівнями березня, повідомляють трейдери.

З Ірану можуть бути зняті деякі санкції, що збільшить поставки. Наразі США й інші світові держави ведуть переговори щодо відновлення ядерної угоди 2015 року, яка практично зупинила надходження іранської нафти на глобальний ринок.

Тим часом зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію в деяких великих країнах й надалі викликає стурбованість інвесторів.

Читайте також: Нафта дорожчає на прогнозах поліпшення світової економіки

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 62,57 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 62,99 долара за барель, що на 17 центів нижче рівня закриття торгів ($63,16).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-