Катарська компанія стала співвласницею 6 українських сонячних електростанцій

Катарська компанія стала співвласницею 6 українських сонячних електростанцій

Укрінформ
UDP Renewables, стратегічним інвестором якої є холдингова компанія UFuture, домовилася про стратегічне партнерство та підписала низку контрактів із міжнародною енергетичною інвестиційною компанією Nebras Power (Доха, Катар).

Про це повідомили в пресслужбі UFuture, передає Укрінформ.

Відповідно до досягнутих домовленостей, Nebras Power стає власницею контрольного пакета акцій в шести компаніях - операторах сонячних електростанцій. Йдеться про сонячні електростанції "Скіфія-Солар-1", "Скіфія-Солар-2", "Фрі-Енерджи Генічеськ", "Порт-Солар", "Терслав" і "Сан Пауер Первомайськ".

“Підписання інвестиційної угоди означає плідне завершення дворічних переговорів щодо співпраці з компанією Nebras Power. Це довгоочікувана перемога і велика честь для нас. Ми раді відкрити можливості українського ринку для світової енергетичної компанії та пишаємось тим, що стаємо її надійним локальним партнером”, — зазначив Сергій Євтушенко, керівний партнер UDP Renewables.

Nebras Power — один із перших гравців близькосхідного регіону, що укладає довготривале стратегічне партнерство з Україною.

“Часткове придбання шести сонячних проєктів в Україні доповнить міжнародне портфоліо компанії, що постійно розширюється. Крім того, наше партнерство з UDP Renewables свідчить про досвід і здатність Nebras Power інвестувати та реалізовувати проєкти, які позитивно впливають на міжнародні ринки електроенергії. Сподіваємось, що потужний старт нашої співпраці стане запорукою плідних та довготривалих стосунків з компанією UDP Renewables та Україною”, - прокоментував голова ради директорів Nebras Power Мохаммед Нассер Аль-Хаджрі.

Для UDP Renewables партнерство дасть змогу збільшити частку чистої енергії в енергетичному балансі України, покращити глобальну конкурентоспроможність країни та зменшити її вуглецевий слід.

“Завдяки інвестиціям Nebras Power ми зможемо виробляти понад 700 ГВт-год чистої електроенергії щороку, якої вистачить для забезпечення 310 тисяч середніх домогосподарств”, — зазначив Микола Тимощук, генеральний директор холдингової компанії UFuture.

Наступним етапом співробітництва двох компаній має стати партнерство у розвитку проєктів вітрогенерації.

Читайте також: Підписані у Катарі контракти дають «зелене світло» для спільних проєктів – Зеленський

Nebras Power Investment Management B.V. (“NPIM”) інвестує в сектор чистої енергетики у всьому світі та має активи на Близькому Сході, в Північній Африці, Азії, Австралії, Латинській Америці, Європі. Є дочірньою компанією Nebras Power Q.P.S.C., що зареєстрована в Нідерландах і працює з 2016 року.

UFuture — холдингова компанія українського підприємця Василя Хмельницького, має активи у галузях нерухомості, інфраструктури, промисловості, відновлюваної енергетики, фармацевтики та IT. Зокрема, UFuture є стратегічним інвестором UDP Renewables - інвестиційно-девелоперської компанії в галузі відновлюваної енергетики. Вартість активів UFuture оцінюється у 500 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-