На посаду голови податкової служби пройшли тестування вісім кандидатів

На посаду голови податкової служби пройшли тестування вісім кандидатів

Укрінформ
Етап тестування на посаду голови Державної податкової служби пройшли вісім кандидатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацагентства з питань держслужби.

"21 кандидат на посади категорії «А» та 59 – на зайняття посад державної служби фахівців з питань реформ, саме стільки бажаючих потрапити на посади державної служби пройшли тестування в Центрі оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби. Кандидати на зайняття посад державної служби категорії «А» проходили тестування на знання загального законодавства, на абстрактне мислення, а також перевірку рівня володіння іноземною мовою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 29 березня відбулося тестування 8 кандидатів на посаду голови Державної податкової служби; 30 березня – на посаду голови Державної аудиторської служби ( 5 осіб); 31 березня – на посаду державного секретаря Міністерства інфраструктури (8 осіб).

Cеред кандидатів на посади категорії «А» було 18 чоловіків та 3 жінки.

Як повідомляється, кандидати на посади державної служби фахівців з питань реформ (категорія «Б») проходили тестування на знання загального законодавства, на абстрактне та вербальне мислення. Гендерний розподіл був таким: 46 чоловіків та 13 жінок.

Так, 30 березня – оцінювання проходили кандидати від Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (14 осіб); 31 березня – представники Міністерства у справах ветеранів (24 особи) та Міністерства цифрової трансформації (21 особа).

Читайте також: Податкова перевиконала план надходжень у І кварталі на 7,6 мільярда

У НАДС зазначають, що тестування – це лише один із етапів конкурсної процедури. Адже за рішенням конкурсної комісії учасники ще можуть проходити розв’язання ситуаційних завдань. На кандидатів, які успішно пройшли тестування, чекають співбесіди. Для категорії «А» це – співбесіда з Комісією з питань вищого корпусу державної служби, а потім – із суб’єктом призначення. Фахівці з питань реформ проходять співбесіду з Конкурсною комісією державного органу, після чого фіналісти – з керівником державного органу.

Як повідомлялося, 17 березня Національне агентство України з питань державної служби (НАДС) розпочало перші конкурси на посади державної служби категорії «А».

З початком карантину 91 держслужбовець категорії «А», а також десятки тисяч службовців інших категорій були призначені на посади за спрощеною системою, за результатами співбесід на умовах контракту.

6 березня 2021 року набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення конкурсів на зайняття посад держслужби та інших питань держслужби» (№ 1285).

Відтак усі державні службовці, призначені впродовж дії карантинних обмежень, мають пройти конкурсний відбір, щоб підтвердити свою фаховість і компетентність.

Головою Державної податкової служби на період карантину було призначено Олексія Любченка. Відповідне рішення Кабмін ухвалив у квітні 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-