Нацбанк виключив 27 компаній із реєстру фінустанов

Нацбанк виключив 27 компаній із реєстру фінустанов

Укрінформ
Національний банк України виключив із Державного реєстру фінансових установ 24 компанії у зв’язку з відсутністю в них чинних ліцензій та ще три установи на підставі їх власних заяв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг на засіданні 2 квітня 2021 року ухвалив рішення про виключення з Державного реєстру фінансових установ у зв’язку з відсутністю чинних ліцензій 12 фінансових компаній, 10 страховиків, один ломбард та одну кредитну спілку, а також три фінансові установи виключені з реєстру за власними заявами.

Компанії разом із виключенням із Державного реєстру фінансових установ втрачають статус фінансової установи.

Зазначається, що переважна більшість страховиків, що були виключені з реєстру, не подавали звітність до Національного банку з моменту анулювання ліцензій, хоча такий обов’язок у них залишався. Ті ж страховики, що подавали звітність після анулювання ліцензій, не дотримувалися обов’язкових нормативів. Причини анулювання ліцензій цим компаніям були різні – як добровільна відмова, так і позбавлення ліцензій за порушення ліцензійних умов, а також іншого законодавства, що встановлює вимоги до страховиків. Перебування компаній у реєстрі вводило в оману споживачів щодо можливості скористатися їх послугами.

Читайте також: НБУ рефінансував три банки на 300 мільйонів гривень

Крім того, три фінансові установи – ТОВ "ФК "Толкфін", ТОВ "ФК "ФінтрастГарант" та Кредитна спілка "Поміч" Національного університету "Києво-Могилянська Академія" – виключені з реєстру за власними заявами.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-