До системи BankID НБУ за два місяці приєдналися три банки

До системи BankID НБУ за два місяці приєдналися три банки

Укрінформ
Упродовж березя-квітня 2021 року до системи BankID НБУ приєдналися три нові банки, а ще вісім банків перебувають у процесі приєднання. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ у Фейсбуці.

"Ми зростаємо, і сьогодні вже 99% власників платіжних карток в Україні можуть скористатися віддаленою ідентифікацією за допомогою Системи BankID НБУ. Адже три нові банки – учасники системи приєдналися упродовж березня-квітня. Це Банк Львів, Кристалбанк та державний Укрексімбанк. Ще 8 банків перебувають у процесі приєднання", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку наголошують, що майже кожен українець має змогу скористатися онлайн-послугами завдяки ідентифікації через систему BankID НБУ, і багато хто так і робить.

Читайте також: НБУ рефінансував три банки на 300 мільйонів гривень

Як повідомляв Укрінформ, національна система електронної дистанційної ідентифікації фізичних осіб BankID Національного банку України – спосіб верифікації громадян через українські банки для надання адміністративних та інших послуг через інтернет. Підключення до системи BankID НБУ для українських банків, державних установ і комерційних підприємств безкоштовне.

Національний банк розпочав реалізацію проєкту BankID у 2015 році. У липні 2020 року запрацювала комерційна модель цієї системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-