Створення індустріальних парків стане частиною «Великого будівництва»

Створення індустріальних парків стане частиною «Великого будівництва»

Укрінформ
Створення індустріальних парків стане стратегічно важливим завданням у 2021 році в рамках Програми Президента України «Велике будівництво».

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час зустрічі з інвестиційною компанією Dragon Capital, повідомляє пресслужба відомства.

"Цьогоріч до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» додали новий напрям – економічний розвиток. Він передбачає реалізацію проєктів, які створюватимуть нові робочі місця та зміцнюватимуть економіку України. Індустріальні парки належать до цього напряму та передбачають створення нових робочих місць. Це, своєю чергою, сприятиме зниженню трудової міграції українців", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2021 уряд інвестує в розбудову інфраструктури 4 індустріальних парків майже 80 млн грн. Для порівняння, в період 2015-2020 років було інвестовано 8 млн грн.

«Маючи досвід в інвестиційній діяльності, добре розумію, в яких умовах сьогодні працюють українські компанії, інвестори, підприємці. Відповідно, розумію, яка і де потрібна підтримка, і вірю в можливість міцних партнерських відносин між бізнесом та владою», – наголосив Чернишов.

Читайте також: Депутати Буковини просять включити дорогу навколо Чернівців у «Велике будівництво»

Індустріальні парки – це частина міста, яка виділена під промислове використання, а не для побутових або комерційних потреб. Промислові парки можуть містити заводи, порти, склади, логістичні центри чи фабрики.

На сьогодні індустріальний парк Е40 вже працює на Київщині. На Львівщині будується парк «Рясне-2». Він розташований на земельній ділянці площею 23,5 га. На території передбачено розвиток шести складських і виробничих приміщень сумарною площею 140 тис. кв. м.

Фото: bigbud.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-