ДФС викрила спробу ухилення від сплати майже 230 мільйонів податків

ДФС викрила спробу ухилення від сплати майже 230 мільйонів податків

Укрінформ
Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби завершив досудове розслідування у справі про спробу ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і забезпечив повернення до держбюджету 229 млн грн.

Про це передає Укрінформ з посиланням на сторінку Офісу великих платників податків ДФС у Фейсбуці.  

Співробітники ДФС встановили, що один із співробітників банківської установи, попередньо домовившись з групою інших осіб, навмисне не застосував податкову ставку в 15% з компанії-нерезидента, а також вніс неточні дані до податкової звітності. Внаслідок таких дій держава недоотримала податків на суму 229 млн грн.

Зазначається, що завдяки спільним діям представників ДФС та Офісу генпрокурора вдалося відшкодувати вказану суму до держбюджету. Матеріали справи, а також обвинувальний акт на співробітника банківської установи, якого звинувачують в спробі ухилення від податків в особливо великих розмірах, передали до суду для подальшого розгляду.

Читайте також: На Кіровоградщині ДФС вилучила контрафактного пального на ₴34 мільйони

Як наголосив на своїй сторінці у Фейсбуці голова ДФС Вадим Мельник, дії правоохоронців покликані знизити об’єми тіньової економіки в Україні. На його думку, боротьба з ухиленням від сплати податків є внеском у розвиток економіки країни та інструментом забезпечення соціальної стабільності.  

Читайте також: У ДФС створюють Офіс ефективної взаємодії з бізнесом

“Рівень тіньової економіки в Україні, за різними оцінками, складає 23-31% від ВВП. Наше завдання - максимально знизити цей показник, що згенерує додаткові кошти для державного бюджету, які йтимуть на інфраструктуру, соціальні виплати, національну безпеку і оборону”, - написав Мельник.

Як повідомлялося, ДФС затримала близько 16 тисяч тонн контрафактної продукції на суму 490 млн гривень за перші місяці 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-