Немчінов прокоментував обшуки в АРМА

Немчінов прокоментував обшуки в АРМА

Укрінформ
Кабінет Міністрів та керівництво Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) зацікавлені в неупередженому розслідуванні для з’ясування ситуації.

На цьому в дописі у Фейсбуці наголосив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, коментуючи обшуки в АРМА, передає Укрінформ.

"1 квітня в офісі Агентства з розшуку та менеджменту активів - АРМА та за місцем проживання окремих посадових осіб органу представники правоохоронних відомств провели слідчі дії у рамках розслідування кримінального провадження. АРМА вже пояснила порядок та підстави своїх дій, заявили про готовність надати правоохоронним органам всі необхідні матеріали. Кабінет Міністрів України та керівництво АРМА в першу чергу зацікавлені у неупередженому розслідуванні для з’ясування реальної картини подій. Під час проведення слідчих дій співробітники АРМА всебічно співпрацювали з представниками уповноважених структур, надаючи правоохоронцям всі запитувані документи та необхідну інформацію", - зазначив Немчінов.

За словами міністра, попри слідчі дії правоохоронних органів, АРМА продовжує підвищувати показники ефективності своєї роботи. Зокрема, тільки за перший квартал 2021 року Агентство вже перерахувало до державного бюджету понад половину суми за весь минулий рік.

Читайте також: В АРМА заявили, що обмежені у можливостях перевірки документів

"У порівнянні з аналогічним періодом минулого року динаміка доходів держави від управління арештованими активами зросла більш ніж утричі. Протягом останнього часу АРМА уклало нові договори управління активами, що дозволить додатково поповнювати бюджет країни на мільйони гривень щомісяця. Загалом завдяки діяльності Агентства сьогодні забезпечено збереження та збільшення вартості арештованого майна на суму понад 3,3 млрд грн, а також арештованих грошових коштів на понад 600 млн грн", - написав Немчінов.

Крім того, він додав, що кожного місяця суттєво зростає кількість і вартість активів, що їх розшукала АРМА за запитами від правоохоронців. Лише за перші місяці діяльності з розшуку було виявлено цінних паперів на 1,7 млрд грн, грошових коштів на суму понад 110 млн грн, 449 земельних ділянок, 383 об’єкти нерухомості та інші.

Читайте також: В АРМА заявили, що співробітникам агентства підозр не оголошували

Як повідомлялося, 1 квітня в центральному апараті АРМА та за місцем проживання деяких співробітників пройшли обшуки. Державне бюро розслідувань поінформувало, що слідчі дії були проведені у справі шахрайського заволодіння 400 тис. доларів, які були передані в управління АРМА.

Водночас в АРМА заявили про зв’язок обшуків із заявами про тиск на співробітників Нацагентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-