В АРМА заявили, що співробітникам агентства підозр не оголошували

В АРМА заявили, що співробітникам агентства підозр не оголошували

Ексклюзив
Укрінформ
Правоохоронці не оголошували підозр співробітникам Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) у справі про заволодіння 400 тисяч доларів США.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив заступник голови АРМА Володимир Павленко.

«Ні, підозр не було. Це були просто обшуки. Ми все надали самі, всі документи», – сказав Павленко.

За його словами, під час обшуків, проведених 1 квітня, правоохоронці описали чимало документів, які не стосувалися справи, в якій проводилися слідчі дії. Він заявив, що частину документів забрали, не обґрунтовуючи підстав для вилучення.

Читайте також: США підтримують санкції проти Медведчука, ексвласників ПриватБанку та інвестора «Мотор Січі»

«Я не можу сказати назви, це таємниця слідства. Але скажу так, що забрали документи по багатьох добре відомих активах», - прокоментував Павленко.

Він зазначив, що робота агентства з цими активами наразі заблокована. За словами Павленка, прокуратура має до трьох днів, щоб подати до суду та арештувати вилучені документи як речові докази. Якщо суд відмовить в арешті, документи повинні бути повернені в АРМА.

Також Павленко повідомив, що раніше співробітники АРМА отримували погрози, пов’язані з цією справою. «Мова йшла про тиск не від правоохоронних органів, а від, так би мовити, маргінальних осіб», - додав він.

Читайте також: Обшуки в АРМА: посадовці агентства причетні до зникнення $400 тисяч

За словами Павленка, йому не відомо, чи знайшли осіб, які погрожували співробітникам нацагентства.

Як повідомлялося, раніше в АРМА заявили, що не ухвалювали незаконних рішень щодо повернення фізичній особі арештованих коштів.

1 квітня в центральному апараті АРМА та за місцем проживання деяких співробітників пройшли обшуки. Державне бюро розслідувань повідомило, що слідчі дії були проведені у справі шахрайського заволодіння 400 тис. доларів, тоді як в АРМА заявили про зв’язок обшуків із заявами про тиск на співробітників агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-