Нафта дорожчає після рішення виробників про поетапне збільшення видобутку

Нафта дорожчає після рішення виробників про поетапне збільшення видобутку

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують зростати у п'ятницю, 2 квітня, після підвищення приблизно на $2/бар. напередодні після прийняття рішення групи ОПЕК+ про м'яке поетапне збільшення нафтовидобутку у травні-липні.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля червневої нафти Brent склала $64,67 (+0,05%). Барель травневої нафти WTI торгувався по $61,30 (+3,62%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $62,74 і $59,16 відповідно.

Учасники групи ОПЕК+, до якої входять 23 держави, в ході квітневого міністерського саміту домовилися збільшити нафтовидобуток на 350 тис. бар./добу (б/д) у травні і червні і на 400 тис. б/д у липні.

Спочатку Саудівська Аравія розглядала можливість скорочення виробництва ще на 250 тис. б/д у травні і червні, щоб забезпечити подальшу підтримку ринку. Але Ер-Ріяд відмовився від цієї ідеї після досягнення консенсусу з іншими виробниками про те, що збільшення виробництва може пройти безболісно, ​​якщо попит на сиру нафту в найближчі місяці зросте. Це дозволить Саудівській Аравії збільшити свою частку ринку.

З того часу як рік тому ОПЕК+ почала знижувати видобуток, найбільші скорочення припали на Саудівське королівство. Це дозволило виробникам нафти США збільшити свій експорт і свою частку на світовому ринку. Дані показали, що експорт нафти з США минулого тижня підскочив з 2,5 млн до 3,2 млн б/д.

Видобуток нафти у США також зріс минулого тижня до 11,1 млн б/д на тлі збільшення світових цін на нафту до $60/ бар. і вище. В останні кілька місяців Сполучені Штати виробляли не більше 11 млн бар. чорного золота на добу.

Зростання виробництва супроводжувалося збільшенням кількості бурових установок у США. Станом на минулу п'ятницю їхня кількість, яка є показником майбутнього видобутку, склала 337 од., це на 193 од., або на 80%, вище рекордного мінімуму серпня - 244 од.

Читайте також: Нафта дорожчає в очікуванні рішень ОПЕК +

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 64,67 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,63 долара за барель, що на 1,89 дол. вище за рівень закриття торгів ($62,74).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-