МХП розпочав впровадження біогазових технологій ще у 2012 році – Тракслер

МХП розпочав впровадження біогазових технологій ще у 2012 році – Тракслер

PR
Укрінформ
Важливу роль для компанії МХП відіграє розвиток відновлюваної енергетики, зокрема екологічні проєкти компанії з виробництва біогазу та органічних добрив.

Про це  у ході  експертного обговорення питань екології в контексті взаємодії великого бізнесу, законодавчої та виконавчої влади, повідомив директор МХП Еко Енерджи Iван Тракслер, передає Укрінформ.

«Важливу роль для компанії МХП відіграє розвиток відновлюваної енергетики, зокрема екологічні проєкти компанії з виробництва біогазу та органічних добрив. Органічні відходи ефективно перетворюються на біогазових комплексах і дають можливість виробляти біогаз та органічні добрива, а також дозволяють суттєво скоротити викиди парникових газів. Біогаз трансформується в теплову та електричну енергію, а органічні добрива використовуються на власних полях, що дозволяє відновлювати родючість ґрунтів та зменшити використання міндобрив», – зазначив Тракслер.

За його словами, в МХП почали займатися впровадженням біогазових технологій ще у 2012 році, не зважаючи  на відсутність державної підтримки, «зеленого» тарифу та високу інноваційність проєктів.

Директор МХП Еко Енерджи також зазначив, що перша біогазова установка МХП потужністю 5,5 МВт була запущена в Дніпропетровській області у 2013 році, а у 2019-му була введена перша черга нового проєкту «Біогаз Ладижин» у Вінницькій області, що є найбільшим в Європі комплексом з переробки курячого посліду, встановленою потужністю 12 МВт.

«Кількість біогазу, що сьогодні виробляється на існуючих потужностях є еквівалентом 40 млн кубів біометану в рік, а використовуючи весь потенціал органічної сировини можна щорічно виробляти 100 млн куб, які є фактично повним аналогом природного газу, тільки відновлюваного та «зеленого» походження. Біометан є надзвичайно актуальним з точки зору декарбонізації та заміщення природного газу, в тому числі й імпортного, також цей продукт є дуже цікавим для реалізації на європейському ринку», – прокоментував Тракслер.

Він додав, що у березні 2021 року був підписаний меморандум з німецькою компанією Ellmann Engineering щодо використання зеленого водню і його трансформації в біометан. «Такі амбітні проєкти дозволяють бути МХП лідером з впровадження перспективних екотехнологій в Україні»,- зауважив директор МХП Еко Енерджи.

Читайте також: Цифрова трансформація бізнесу: МХП впроваджує систему SAP

31 березня 2021 року у Києві відбулося експертне обговорення питань екології в контексті взаємодії великого бізнесу, законодавчої та виконавчої влади.

Представники відомих компаній поділилися своїми кейсами з реалізації успішних екологічних програм, акцентуючи на тому, як інновації і технології допомагають досягти основних цілей бізнесу без втрати прибутку, також підкреслили важливість екологічних ініціатив і у контексті державної політики. Окреслили напрямки, в яких можуть взаємодіяти бізнес і влада, визначили цілі та завдання, та що можна вирішити за допомогою такої синергії. Захід було організовано журналом "Власть денег" в рамках рейтингу ТОП-25 Екопрограм українських компаній.

Фото: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-