Податковий комітет Ради підтримав законопроєкт про агрострахування

Податковий комітет Ради підтримав законопроєкт про агрострахування

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики на засіданні 31 березня підтримав законопроєкт №5104, яким запроваджується страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що законопроєкт вносить зміни до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», якими визначаються: механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції; учасники ринку страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, вимоги до них, їх права та обов’язки; об’єкти страхування, страхові продукти, страхові ризики, страхові випадки, вимоги до договорів страхування з державною підтримкою; інформаційне забезпечення страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Також документ пропонує внести зміни до Закону України «Про страхування». А саме: скасування положення щодо страхування сільськогосподарської продукції через Аграрний страховий пул; уточнення повноважень уповноваженого органу, що здійснює державний нагляд за страховою діяльністю.

Читайте також: Програма підтримки агрострахування має запрацювати вже цьогоріч - Мінекономіки

«За співпраці широкого кола фахівців-стейкхолдерів аграрного та страхового ринків було напрацьовано законодавчу ініціативу – агрострахування з державною підтримкою. В сучасних умовах змін клімату, турбулентних погодних умов та інших факторів агрострахування стане надійним та прозорим інструментом підтримки сільгоспвиробників, який мінімізує ризики аграріїв, сприятиме фінансовій стабільності та розвитку аграрної галузі», - прокоментував законопроєкт міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 17 лютого схвалив законопроєкт про запровадження агрострахування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-