В Україні цьогоріч провели вже шостий аукціон з продажу спецдозволів на користування надрами

В Україні цьогоріч провели вже шостий аукціон з продажу спецдозволів на користування надрами

Укрінформ
Державна служба геології та надр України провела шостий у 2021 році аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Держгеонадр.

"Державна служба геології та надр України провела шостий аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. Реалізовано ділянки надр з покладами бурштину, глини, граніту, графіту. Очікувані надходження до державного бюджету складають 67,689 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Загальна ціна продажу трьох бурштиноносних ділянок, порівняно з початковою, зросла у 12 разів, до 12,41 млн грн. Також було продано спецдозволи на видобування граніту за 10,28 млн грн та на видобування глини за 182 тис. грн.

«За підсумками електронних торгів, вже традиційний учасник наших аукціонів компанія “Спис Україна” із турецьким корінням здобула право отримати спецдозвіл на видобування графіту в Хмельницькій області. Об‘єкт має значний потенціал не лише з огляду на розробку традиційної графітової сировини, але й через перспективи розвитку новітніх технологій з використанням графену за умови його комерційної привабливості вилучення з графіту», – повідомив голова Держгеонадр Роман Опімах.

Читайте також: Користування надрами: на аукціон виставили 11 спецдозволів

Зазначається, що за останній рік роботи Держгеонадрам вдалося налагодити регулярне проведення електронних аукціонів.

"Механізм виставлення лотів став прозорим і зрозумілим для надрокористувачів. Тепер кожен бажаючий може ініціювати ділянку надр з Інвестиційного атласу або запропонувати об’єкт, який його зацікавив, для виставлення на торги. Служба максимально швидко опрацьовує заяву, надсилає пакет документів на погодження в Міндовкілля, після чого оголошує черговий аукціон", - наголосили в Держгеонадрах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-