Більше половини заходів дорожньої карти розвитку фінсектору виконали – НБУ

Більше половини заходів дорожньої карти розвитку фінсектору виконали – НБУ

Укрінформ
Більше половини заходів дорожньої карти Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року виконано або виконується згідно із затвердженим графіком. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що Національному банку, Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку, Міністерству фінансів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Нацкомфінпослуг упродовж 2020 року вдалося досягти прогресу у втіленні Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року, презентованої громадськості в січні минулого року.

Попри вплив світової пандемії COVID-19, більше половини заходів дорожньої карти реалізації документа виконано або виконується згідно із затвердженим графіком. Ключовими досягненнями 2020 року в межах виконання Стратегії є збереження фінансової стабільності в країні, прибутковість та ефективність роботи банківського сектору впродовж минулого року, успішне передавання функції з нагляду за небанківським фінансовим ринком від Нацкомфінпослуг до Національного банку та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, спрощення процедури віддаленої ідентифікації та верифікації банківських клієнтів з цифровим паспортом у мобільному застосунку “Діяˮ та можливість використання його під час касових операцій у банках.

“Національний банк разом із іншими фінансовими регуляторами продовжить втілювати в життя наше спільне бачення майбутнього розвитку української фінансової екосистеми. Ми реалізовуватимемо масштабні реформи в усіх сегментах фінансового сектору: на банківському ринку, в секторі небанківських фінансових установ, на ринках капіталу, щоб до 2025 року отримати прозорий, конкурентний, ефективний та інноваційний фінансовий сектор та зробити фінансові послуги якіснішими, доступнішими, безпечнішими та зручнішими для українцівˮ, - сказав голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Читайте також: Законодавче регулювання міжбанківської комісії не приведе до зниження цін - НБУ

Втім, зауважують в НБУ, 2020 рік приніс фінансовій системі України нові виклики та завдання. Саме тому фінрегулятори напрацювали комплекс змін, спрямованих на розширення дорожньої карти з реалізації Стратегії, яка має бути актуальною та відповідати умовам і поточному стану розвитку фінансового ринку. Зокрема, оновлення документа дозволить краще забезпечити реалізацію цілей Стратегії зі сприяння кредитуванню економіки, ефективного регулювання фінансового сектору та удосконалення наглядових підходів, зокрема, врегулювання питання фінансової стійкості Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, посилення заходів із забезпечення стійкості державних фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-