Україна та Хорватія готуються до засідання комісії з економічної співпраці

Україна та Хорватія готуються до засідання комісії з економічної співпраці

Фото
Укрінформ
Україна та Хорватія готуються до проведення засідання Спільної міжурядової українсько-хорватської комісії з питань економічного співробітництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів України.

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, яка є головою української частини спільної міжурядової комісії, зазначила, що Мінветеранів зацікавлене в поглибленні співпраці та обміні досвідом між двома країнами, і запросила хорватську делегацію на друге засідання комісії до Києва.

"У наших країн дуже схожа історія боротьби за свою незалежність. Хорватія має унікальний досвід щодо реабілітації, соціалізації та надання державної підтримки демобілізованим захисникам та членам їхніх родин. Важливим також є питання економічної реінтеграції в мирному періоді. Поглиблення міжнародної та міжурядової співпраці сприятиме економічному зростанню нашої країни. Один з основних інструментів на цьому шляху – це побудова ефективної та справедливої системи соціального захисту ветеранів", - сказала Лапутіна.

Своєю чергою, міністр економіки та сталого розвитку Республіки Хорватія Томіслав Чорич запропонував додати до порядку денного питання співпраці у сфері реінтеграції ветеранів до мирного життя.

"З огляду на виклики, з якими ми стикнулися, наше завдання – це покращити економічну ситуацію наших країн. Для цього важливим залишається налагодження співробітництва між нашими державами. Зараз на порядку денному нашої комісії співпраця щодо соціальної та економічної реінтеграції ветеранів війни. Далі - це питання щодо співпраці у сфері медицини, архівної роботи та міжрегіонального співробітництва", - заявив Чорич.

Читайте також: Лапутіна заявляє про недофінансування Мінветеранів

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів напрацьовує механізм, який дозволить ветеранам звертатися напряму до закладів для проходження реабілітації, оминаючи органи соціального захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-