Нафта дешевшає на повідомленнях про зняття з мілини контейнеровоза в Суецькому каналі

Нафта дешевшає на повідомленнях про зняття з мілини контейнеровоза в Суецькому каналі

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в понеділок, 29 березня, на повідомленнях про зняття з мілини контейнеровоза, який минулого тижня заблокував Суецький канал, однак зусилля щодо відновлення судноплавного трафіку поки що не увінчалися успіхом.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $63,2 за барель, що на $1,37 (2,12%) нижче за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $1,45 (2,38) - до $59,52 за барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $64,57 і $60,97 відповідно.

Рятувальні команди зняли з мілини в Суецькому каналі контейнеровоз Ever Given, який майже на тиждень заблокував рух по цій важливій світовій транспортній артерії. Однак зусилля щодо відновлення судноплавного трафіку поки що не увінчалися успіхом.

На обох кінцях каналу скупчилися сотні танкерів із нафтопродуктами, контейнеровозів і балкерів. Усі вони чекають на відновлення руху через одну з найжвавіших морських магістралей.

«Кожен день збільшує запаси нафти на воді, а не на нафтопереробних заводах для переробки. Це має допомогти відновити жорсткість фізичного ринку і стабілізувати ціни», - сказав головний ринковий стратег Axi Стівен Іннес.

Минулої п'ятниці нафта показала зростання більш ніж на 4%, оскільки інвестори оцінили вплив затору в Суецькому каналі. Крім того, очікування того, що ОПЕК+ збереже актуальні рівні видобутку в ході міністерського саміту, запланованого на 1 квітня, додали чорному золоту невеликого позитивного імпульсу.

Читайте також: Чому Ever Given сів на мілину: стала відома причина аварії у Суецькому каналі

Тиск на ринок також спричиняє глобальна епідеміологічна ситуація. Приріст нових випадків зараження COVID-19 у світі збільшився п'ятий тиждень поспіль.

Дані американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, опубліковані минулої п'ятниці, показали зростання числа діючих нафтогазових бурових установок у США минулого тижня на 6 одиниць - до 417 установок.

Читайте також: Мадуро запропонував міняти вакцини на нафту

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 63,16 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,21 долара за барель, що на 22 центи нижче за рівень на час закриття торгів ($64,43).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-