Скасування ПДВ на внутрішні перевезення дозволить знизити ціну авіаквитків – Криклій

Скасування ПДВ на внутрішні перевезення дозволить знизити ціну авіаквитків – Криклій

Укрінформ
Скасування податку на додану вартість на внутрішні авіаперевезення дозволить знизити ціну квитків і стимулюватиме зростання пасажиропотоку в регіональних аеропортах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій під час онлайн-зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією.

"Скасування податку на додану вартість на внутрішні авіаперевезення - це буде гарним імпульсом і поштовхом для того, щоб у нас авіація розвивалася, а вартість (квитка - авт.) була співставна із залізничними перевезеннями певних категорій. І, звісно, це буде крок вперед для того, щоб наші регіональні аеропорти розвивались", - заявив міністр.

Він додав, що в Мінінфраструктури працюють над тим, щоб оновити всі регіональні аеропорти в Україні. Відтак, у 2021 році заплановано старт будівництва літньої смуги у Вінницькому аеропорту, початок ремонтних робіт у Рівненському та Херсонському аеропортах і початок проєктних робіт з будівництва нового аеропорту на Закарпатті. Також у 2021 році завершиться третя черга ремонтних робіт в Одеському аеропорту.

Читайте також: В Україні для всіх аеропортів діятиме єдина ставка за аеронавігаційне обслуговування

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура» заявив, що програма реконструкції і будівництва регіональних аеропортів в Україні включає 16 міст і розрахована на кілька років.

У 2021 році у держбюджеті передбачено 2,4 млрд грн на розвиток регіональних аеропортів, із них 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво летовища в Дніпрі, 1 млрд грн – на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім того, 30 млн грн виділено на проєктування нового летовища на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-