Експеримент із допуску приватної тяги на залізницю продовжать

Експеримент із допуску приватної тяги на залізницю продовжать

Укрінформ
Міністерство інфраструктури подовжить експеримент із допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій під час онлайн-зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури

За словами Криклія, міністерство ініціює продовження експериментального проєкту із допуску суб’єктів приватної тяги на залізницю на ІІІ квартал 2021 року, враховуючи необхідність подальшого відпрацювання технічних та технологічних особливостей реалізації доступу до залізничної інфраструктури.

Читайте також: Литва зацікавлена у проєкті з допуску приватної тяги на українській залізниці

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів у грудні 2019 року ухвалив постанову «Про реалізацію пілотного проєкту щодо допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування». Окрім вирішення проблеми нестачі тягового складу, метою проєкту є також перевірка готовності компаній до відкриття ринку залізничних перевезень.

АТ "Укрзалізниця" у грудні 2020 року уклало договір з першою компанією, допущеною до участі в експерименті – ТОВ «Українська локомотивобудівна компанія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-