П’ять компаній виключили з реєстру фінустанов — Нацбанк

П’ять компаній виключили з реєстру фінустанов — Нацбанк

Укрінформ
Національний банк виключив п’ять компаній із Державного реєстру фінансових установ на підставі поданих ними заяв та уніс до держреєстру двох нових учасників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг на засіданні 19 березня 2021 року ухвалив рішення про виключення з Державного реєстру фінансових установ ПТ Ломбард "Легкі Гроші" Котов і Хольченков", ПТ "Каулько О.Б., Коршунов Ю.М. "Ломбард Успіх", ТОВ "ФК "Проінвесто", ТОВ "ФК "Трейдгруп", ТОВ "Фінпроект".

ПТ Ломбард "Легкі Гроші" Котов і Хольченков" мало одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту. Ліцензія була анульована 26 лютого 2021 року. Активи ломбарду становили 1,05 млн грн або 0,02% від загального обсягу ринку ломбардів станом на 1 жовтня 2020 року.

ПТ "Каулько О.Б., Коршунов Ю.М. "Ломбард Успіх" мало одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту. Ліцензія була анульована 5 березня 2021 року. Активи ломбарду становили 0,58 млн грн або 0,01% від загального обсягу ринку ломбардів станом на 1 жовтня 2020 року.

Читайте також: Нацбанк вніс чергові зміни до Державного реєстру фінансових установ

ТОВ "ФК "Проінвесто" мало три ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу та на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту. Усі ліцензії були анульовані 5 лютого 2021 року. Активи фінкомпанії становили 1,24 млрд грн або 0,7% від загального обсягу ринку фінансових компаній станом на 1 жовтня 2020 року.

ТОВ "ФК "Трейдгруп" мало три ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу та на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту. Ліцензії були анульовані 29 січня 2021 року. Активи фінкомпанії становили 9,79 млн грн або 0,005% від загального обсягу ринку фінансових компаній станом на 1 жовтня 2020 року.

Читайте також: Нацбанк відкликав у дев’яти компаній ліцензії на право надання фінпослуг

ТОВ "Фінпроект" мало одну ліцензію на надання послуг з факторингу. Ліцензія була анульована 29 січня 2021 року. Активи фінкомпанії становили 8,34 млн грн або 0,004% від загального обсягу ринку фінансових компаній станом на 1 жовтня 2020 року.

Крім того, Національний банк уніс двох нових учасників до Державного реєстру фінансових установ. Так, ринок поповнили ТОВ "Ола Фінанс" та ТОВ "ФК "Аглай".

Як повідомляв Укрінформ, із 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-