У Ахметова заявили, що аеропорт «Донецьк» ніколи не перебував у власності SCM

У Ахметова заявили, що аеропорт «Донецьк» ніколи не перебував у власності SCM

Укрінформ
Аеропорт «Донецьк» імені Сергія Прокоф'єва, зруйнований у 2014 році проросійськими бойовиками, ніколи не перебував у власності або сфері інтересів компанії «SCM».

Як передає Укрінформ, про це йдеться в Офіційній заяві SCM, опублікованій на сайті компанії.

«Через оприлюднення недостовірної інформації, яку озвучив екс-секретар РНБО Олександр Турчинов в ефірі проєкту «Вечір з Миколою Княжицьким» на телеканалі «Ecпресо» за 20 березня 2021 року, компанія SCM вважає за необхідне заявити наступне: Пан Турчинов у своєму інтерв'ю наводить неправдиві дані щодо власності Міжнародного аеропорту «Донецьк» імені Сергія Прокоф'єва. Аеропорт ніколи не перебував у власності або сфері інтересів SCM та ніколи не мав жодного стосунку до акціонера компанії Ріната Ахметова», - заявили в SCM.

Читайте також: Ахметов за сім років збіднів на 80% - Bloomberg

Там нагадали, що реконструкція летовища «Донецьк» імені Прокоф'єва в 2012 році та будівництво нового терміналу впроваджувалися як підготовка України до чемпіонату «Євро-2012». Компанія SCM та Рінат Ахметов участі у цих процесах не брали.

У заяві підкреслили, що за необхідності в компанії SCM готові захищати свою ділову репутацію з використанням усіх законних способів, зокрема в судовому порядку.

Як повідомлялося, міжнародний аеропорт «Донецьк» імені Сергія Прокоф'єва розташований на північному заході міста Донецьк. Напередодні початку підготовчих робіт до Євро-2012 у Донецьку 2007 року було розпочато будівництво нової злітної смуги. Вартість проєкту реконструкції злітної смуги — 972 млн грн, загальна площа проведення робіт — 653 тис. кв. м.

26 червня 2011 року було урочисто відкрито нову злітно-посадкову смугу.

Також було вирішено побудувати новий аеровокзал. Загальна вартість реконструкції аеропорту неодноразово зростала та перевищила початковий кошторис у 3,5 раза, склавши 6,97 млрд грн ($875 млн).

Читайте також: У Ахметова заперечують контроль СКМ над туристичним бізнесом в окупованому Криму

Під час війни 2014 ‒2015 року аеропорт був закритий з 3 червня. Бої велися, без зупинки, все літо та до кінця 2014-го, і, не зважаючи на спроби встановлення перемир'я, продовжилися в січні 2015-го. Аеропорт цілком зруйнований 22 січня 2015 року в результаті атаки російських військ та терористичних угруповань.

21 січня 2015 року українські сили визнали втрату контролю над аеропортом та змушені були відступити. Донецький аеропорт був захоплений проросійськими бойовиками, коли, скориставшись перемир'ям, для евакуації своїх вбитих і поранених, вони замінували і підірвали будівлю, де розташовувалися захисники ДАПа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-