Уряд звільнив керівника Держінспекції містобудування

Уряд звільнив керівника Держінспекції містобудування

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо звільнення керівництва Держінспекції містобудування та Державної сервісної служби містобудування у зв'язку із ліквідацією цих органів.

Як передає Укрінформ, про це представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан (фракція партії «Слуга народу») повідомив у Фейсбуці.

«Звільнення Васильченка Юрія Миколайовича - з посади голови Державної інспекції містобудування України (у зв'язку із ліквідацією цього державного органу). Звільнення Дюжилової Наталії Олександрівни - з посади голови Державної сервісної служби містобудування України (у зв'язку із ліквідацією цього державного органу», - написав Мокан.

За його словами, КМУ також звільнив Сергія Прохорова з посади першого заступника голови Державної інспекції містобудування (у зв'язку із ліквідацією цього державного органу), Ігоря Гоцула - з посади першого заступника голови Державної служби України з питань праці (за угодою сторін).

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін постановами від 13 березня 2020 року № 218 та № 219 ліквідував Державну архітектурно-будівельну інспекцію України та створив три нові центральні органи виконавчої влади: Державну інспекцію містобудування України, Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні України та Державну сервісну службу містобудування України.

Читайте також: Уряд достроково припинив повноваження голови правління Укрзалізниці

Державна інспекція містобудування України (ДІМ) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом міністрів через міністра розвитку громад та територій і який реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду (крім надання (отримання, реєстрації), відмов у видачі чи анулювання (скасування) документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-