Створення центрів креативної економіки: Кабмін затвердив порядок використання коштів

Створення центрів креативної економіки: Кабмін затвердив порядок використання коштів

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів, що передбачені у державному бюджеті на 2021 рік на створення центрів креативної економіки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 17 березня.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, на 2021 рік у державному бюджеті передбачено 110 167,0 тис. грн на створення центрів креативної економіки. Головним розпорядником коштів визначено Міністерство з розвитку громад та територій. Кошти будуть спрямовані на: спорудження (нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт) будівель для розміщення центрів креативної економіки та виготовлення проєктної документації для реалізації проєктів зі створення таких центрів.

Читайте також: Креативна економіка має стати пріоритетом стратегічного розвитку - Зеленський

Крім цього, уряд визначив умови надання бюджетних коштів, зокрема строк реалізації проєктів не повинен перевищувати двох років, під час розроблення документації мають бути враховані потреби осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, також має буте наявне фінансово-економічне обґрунтування спроможності довгострокового функціонування таких центрів, проєкти мають відповідати пріоритетам, визначеним у програмних та стратегічних документах розвитку територій.

Зазначається, що створення центрів креативних економіки забезпечує виконання стратегічної цілі «Підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів» Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів у серпні 2020 року ухвалив проєкт постанови про затвердження державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-