Обов’язкові фіннормативи порушили 46 страхових компаній та 9 кредитних спілок - НБУ

Обов’язкові фіннормативи порушили 46 страхових компаній та 9 кредитних спілок - НБУ

Укрінформ
За результатами перевірки звітності за друге півріччя 2020 року Національний банк встановив, що обов'язкові фінансові нормативи порушили 46 страхових компаній та 9 кредитних спілок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Національний банк України за результатами перевірки звітності за друге півріччя 2020 року встановив низку порушень обов’язкових фінансових нормативів, які мають вплив на платоспроможність страхових компаній та кредитних спілок. Обов’язкові фінансові нормативи порушили 46 страхових компаній та 9 кредитних спілок», - йдеться в повідомленні.

Також регулятор зафіксував факти неподання звітності 15 страховиками та 14 кредитними спілками. Страхові компанії, які не подали звітність, тривалий час мали труднощі із дотриманням обов’язкових фінансових нормативів.

За результатами порушень Національний банк склав відповідні акти та направив фінансовим установам, які мають право упродовж семи робочих днів із дня отримання акта надати письмові заперечення або пояснення щодо вчиненого порушення.

Читайте також: Вперше за пів року зросла кількість учасників небанківського ринку фінпослуг – НБУ

Керівники фінансових установ будуть запрошені на розгляд актів про правопорушення для надання пояснень чи заперечень стосовно допущених порушень. Запрошення буде надіслане не пізніше ніж за пʼять робочих днів до дати такого розгляду.

«Ми посилено слідкуємо за роботою високоризикових сегментів небанківського ринку – страховиків та кредитних спілок. Виконання обов’язкових нормативів дозволяє кредиторам та клієнтам цих фінансових установ почуватися захищеними. Попри загальне зниження кількості порушників у 2020 році, ми як регулятор повинні своєчасно реагувати на невиконання нормативів. Адже їх дотримання та подання звітності – одна із ключових пруденційних вимог до гравців ринку. Якщо порушення не будуть усунені, ми найближчим часом розглядатимемо можливість застосування заходів впливу до таких фінустанов. На розгляд актів обов’язково будуть запрошені керівники фінустанов для надання пояснень щодо самого порушення та анонсування захів для його усунення», – наголосив заступник голови Національного банку Ярослав Матузка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-