Цього тижня очікується незначне зниження курсу долара - експерт

Цього тижня очікується незначне зниження курсу долара - експерт

Укрінформ
Цього тижня очікується незначне зниження курсу долара до гривні, готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,6/27,8 грн.

Про це йдеться у щотижневому прогнозі компанії «Альпарі», який є в розпорядженні Укрінформу.

«Цього тижня ми очікуємо незначного зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися за тиждень близько 27,7 грн, а готівковий долар у банках буде торгуватися близько 27,6/27,8 грн», - йдеться у повідомленні.

За минулий тиждень курс долара до гривні незначно знизився на всіх сегментах валютного ринку на 0,05-0,2%.

Читайте також: Нацбанк зміцнив курс гривні

Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,76 до 27,73 грн (-0,1%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії «УкрДилінг», за цей самий час знизилися з 27,76/27,77 до 27,70/27,72 (-0,2%).

У ніч з п'ятниці на суботу міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні B зі стабільним прогнозом.

«Зростання, платіжний баланс і державні фінанси України перевершили наші очікування у 2020 році. Достатність резервів покращилася, що забезпечує захист від можливих несприятливих зовнішніх подій, включаючи подальші затримки з виплатою пільгових кредитів», - заявили в S&P Global Ratings.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-