В Україні викрили схему вимагання грошей за призначення на посади ДПЗКУ

В Україні викрили схему вимагання грошей за призначення на посади ДПЗКУ

Фото, відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань викрило системну корупційну схему службових осіб Акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України», засновником якого є держава в особі Кабінету Міністрів, щодо вимагання грошей за призначення на посади.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ДБР.

«Оперативними працівниками ДБР встановлено, що керівною ланкою Корпорації запроваджено механізм вимагання неправомірної вигоди від підпорядкованих підрозділів за продовження перебування на посаді їх керівників. У ході досудового розслідування задокументовано факт вимагання керівником одного з департаментів Корпорації неправомірної вигоди в розмірі 35 000 доларів від директора однієї з філій Товариства за забезпечення подальшого перебування його на посаді директора філії», - зазначається у повідомленні.

ДБР викрило схему вимагання грошей за призначення на посади ДПЗКУ

Тож 12 березня 2021 року за результатами проведення комплексу скоординованих слідчих розшукових дій слідчими ГСУ ДБР було затримано у порядку ст. 208 КПКУ цього керівника одного з департаментів АТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” під час отримання неправомірної вигоди в сумі 35 тис. дол.

Читайте також: Екскерівника ДПЗКУ підозрюють у розтраті понад 9 мільйонів на завищенні зарплат

Наразі вирішується питання повідомлення про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 ККУ) та обрання запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс генпрокурора, оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ДБР проводить обшуки у ДПЗКУ з приводу можливого отримання хабаря одним із начальників департаментів за призначення регіонального керівника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-