Нафта дорожчає на тлі поліпшення економічних перспектив

Нафта дорожчає на тлі поліпшення економічних перспектив

Укрінформ
Ціни на нафту виросли в четвер, 11 березня, на тлі різкого скорочення запасів бензину в США, а також поліпшення світової економічної перспективи у зв'язку з розширенням вакцинації, проте зростання запасів у США обмежив підйом цін.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $68,43 за барель, що на $0,53 (0,78%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX виросла на $0,51 (0,79%) - до $64,95 за барель. Попередні торги по стандартам завершилися на рівні $67,9 і $64,44 відповідно.

"Запаси бензину впали ... (що) забезпечило "бичачий"старт і в результаті підштовхнуло ціни на нафту вгору на тлі високого попиту на кінцеві продукти, що свідчить про економічне відновлення", - сказав Стівен Іннес з Axi.

За даними Управління енергетичної інформації (EIA), запаси бензину в США впали на 11,9 млн бар. за тиждень, що завершився 5 березня, при прогнозному падінні на 3,5 млн бар. і становили 231,6 млн бар. Запаси дистилятів знизилися на 5,5 млн бар. до 137,49 млн бар.

У той же час запаси сирої нафти виросли на 13,8 млн бар. до 498,4 млн бар., при прогнозному зростанні на 816 тис. бар. Нафтова промисловість США продовжує відчувати наслідки небувалих лютневих холодів, які зупинили видобуток, переробку та транспортування нафти.

Тим часом Палата представників США в середу остаточно схвалила один із найбільших заходів економічного стимулювання в історії США - законопроект про допомогу економіці в умовах пандемії COVID-19 у розмірі $1,9 трильйона.

За словами галузевих аналітиків і судновласників, у світі, як і раніше, є великі запаси сирої нафти, що зберігається в основних наземних і морських вузлах.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі зростання її запасів у США

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 68,15 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,18 долара за барель, що на 28 центів вище за рівень закриття торгів ($67,90)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-