На розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства цьогоріч передбачили 450 мільйонів - міністр

На розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства цьогоріч передбачили 450 мільйонів - міністр

Укрінформ
У 2021 році державна підтримка програми з розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства складе 450 мільйони гривень, це на 160 млн грн більше, ніж у попередньому році.

Як повідомила Укрінформу пресслужба Мінагрополітики, про це заявив міністр Роман Лещенко, коментуючи прийняття урядової постанови щодо внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених на фінансування держпрограми.

«450 млн грн, такою буде держпідтримка програми з розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства у 2021-му. А це на 160 млн грн більше, ніж торік», - зазначив Лещенко.

За його словами, сьогоднішня прийнята постанова дозволить удосконалити процедуру подання документів, їх розгляд комісіями, прийняття рішення щодо виплати компенсації та механізм спрямування коштів, а також посилити контроль за дотриманням законодавства при наданні державної підтримки.

«Серед прогнозованих результатів програми з розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства ми очікуємо – створення понад 2 000 нових робочих місць і 15 нових технологічних ліній, збільшення на 1 400 га площ крапельного зрошення, на 20 000 тонн – потужностей нових об’єктів зі зберігання і на 15 000 тонн – з переробки», - поінформував урядовець.

Читайте також: Кабмін у держбюджеті-2021 передбачив більшу допомогу аграріям

Допомога також передбачена на відшкодування 80% вартості садивного матеріалу, 50% - за спорудження шпалери, встановлення систем краплинного зрошення, будівництво об’єктів галузевої інфраструктури та придбання технологічних ліній, до 30% - за придбання техніки і обладнання в тому числі й іноземного виробництва. Часткове відшкодування зможуть отримати також ті об’єкти, які у 2019-2020 роках понесли витрати. Передбачено й збільшення обсягу підтримки на одного суб’єкта господарювання з урахуванням пов’язаних з ним осіб.

Загальна сума протягом одного бюджетного року на одне господарство за цими напрямками державної підтримки не може перевищувати 25 млн грн.

На засіданні уряду 10 березня прийнято постанову, яка викладає у новій редакції Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-