Мінцифри почало розробку стратегії ринку віртуальних активів

Мінцифри почало розробку стратегії ринку віртуальних активів

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації разом із представниками інших відомств та бізнесу розпочали розробку стратегії розвитку ринку віртуальних активів в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

“Міністерство цифрової трансформації разом із представниками інших відомств та бізнесу розпочали розробку стратегії розвитку ринку віртуальних активів в Україні. У перший день форсайту було проаналізовано сценарний простір розвитку нової індустрії”, - йдеться в повідомленні.

У Мінцифри зазначили, що 9 березня відбулася перша зустріч учасників форсайту, на якій прокласифікували тренди, що впливають на майбутнє ринку віртуальних активів, та виокремили низку ймовірних сценаріїв його розвитку. В результаті колективної роботи буде сформовано дорожню карту розвитку нової індустрії.

«Одна з головних цілей нашого міністерства — створити в Україні найсприятливіше середовище для розвитку ринку віртуальних активів. Для цього в першу чергу нам необхідна дорожня карта розвитку нової індустрії та спільнота, яка допоможе втілити амбітні плани в реальність. Форсайт сформує спільноту тих, хто наблизить майбутнє бажаного розвитку сфери віртуальних активів в Україні. Попереду чимало роботи, адже протягом наступних двох місяців маємо визначитись зі спільним баченням стратегії розвитку ринку», - повідомив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Форсайт — це новітня методологія активного дослідження майбутнього. У заході взяли участь близько 70 представників різних відомств та бізнесу. Це лише перший крок до формування дорожньої карти довгострокового розвитку індустрії віртуальних активів в Україні. Учасники форсайту працюватимуть над концептом розвитком сфери інноваційної діяльності на період до 2031 року.

Читайте також: Мінцифри починає співпрацю з інноваційним парком UNIT.City

Захід відбувся за підтримки Посольства Швейцарії в Україні та української криптобіржі Kuna.io. «Ми підтримуємо Міністерство цифрової трансформації у його прагненні до розвитку інноваційної індустрії в Україні. Переконані, що ця підтримка посилить нашу співпрацю та загальний добробут наших взаємовідносин», - зазначила директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Ніколь Рудер.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації України створює робочу групу, яка розроблятиме стратегію розвитку сфери віртуальних активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-