Польща та Литва допоможуть Нацбанку імплементувати Угоду про асоціацію з ЄС

Польща та Литва допоможуть Нацбанку імплементувати Угоду про асоціацію з ЄС

Укрінформ
Національний банк Польщі та Банк Литви допоможуть Національному банку України імплементувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Сьогодні відбулося офіційне відкриття проєкту Європейського Союзу Twinning для Національного банку України, який реалізовуватиметься партнерами з Національного банку Польщі та Банку Литви. Мета проєкту – сприяння макроекономічній стабільності України шляхом інституційного посилення Національного банку та побудови надійної банківської системи і платіжної інфраструктури, а також надання допомоги Національному банку України у впровадженні Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Проєкт фінансується коштами Європейського Союзу на суму 1 млн євро.

Період реалізації проєкту – з 1 жовтня 2020 року до 30 червня 2022 року. До реалізації цього проєкту будуть залучені експерти з Національного банку Польщі, Банку Литви, а також п’яти інших центральних банків держав-членів ЄС.

Проєкт Twinning має чотири напрями. Перший – розвиток підходів до банківського нагляду, другий - упровадження системи миттєвих платежів, третій - удосконалення стратегічного планування в центральному банку та четвертий - удосконалення процесу європейської інтеграції та міжнародного співробітництва центрального банку.

Досвід зовнішніх експертів допоможе Національному банку України посилити міжнародну діяльність та співпрацю, зокрема й для імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте також: Нацбанк уточнив обсяг міжнародних резервів - $28,5 мільярда

«Для України європейська інтеграція – основний орієнтир на шляху до реалізації національних інтересів, побудови ефективної і стійкої фінансової екосистеми, економічно розвиненої та демократичної держави. Без сумніву, проєкт Twinning, який ми розпочали з нашими європейськими партнерами, стане ефективним інструментом для розвитку нашого інституційного потенціалу, зміцнення банківської системи України та впровадження інноваційних фінансових технологій. Це ще один важливий крок, який ми робимо на шляху інтеграції Національного банку України до європейської спільноти центробанків», – наголосив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Як відомо, Twinning – це інструмент Європейського Союзу, створений для інституційної співпраці органів державної влади держав-членів ЄС та держав-бенефіціарів або партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-