Україна планує збільшити експорт агропродукції до Таджикистану

Україна планує збільшити експорт агропродукції до Таджикистану

Укрінформ
Україна зацікавлена у посиленні двосторонніх торгово-економічних відносин та нарощуванні експортних поставок агропродукції на ринок Таджикистану.

Як передає Укрінформ, про це йшла мова під час зустрічі міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Таджикистан в Україні Хайдаром Давлаталі Назрізодою, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Україна розглядає Таджикистан як важливого партнера в регіоні Центральної Азії. Ми зацікавлені у збільшенні двостороннього торговельного обороту між нашими країнами, реалізації спільних проєктів у різних галузях, актуалізації двосторонньої міжурядової Угоди про співробітництво у сфері стандартизації, метрології та сертифікації та посилення роботи в рамках міжурядової комісії», - заявив Петрашко.

Він зазначив, що на сьогодні Україна має значний потенціал для нарощування обсягів двосторонньої торгівлі аграрною продукцією з Республікою Таджикистан. Зокрема, високі конкурентні переваги має українська продукція переробної, кондитерської та олійно-жирової галузей. Україна готова до поглибленого діалогу з розширення номенклатури поставок української харчової продукції на ринок Таджикистану.

Міністр наголосив на важливості підтримки бізнес-контактів, а саме спільної організації бізнес форумів, круглих столів, семінарів, торговельних представництв, виставок, ярмарків тощо. Також важливим, на думку Петрашка, є поглиблення співпраці між регіонами двох країн, що може бути особливо перспективним в контексті динамічного розвитку технопарків в Україні та вільних економічних зон у Таджикистані.

Читайте також: Торік експорт української агропродукції до ЄС скоротився на 10,7% – експерти

Як повідомлялося, товарообіг між Україною і Республікою Таджикистан у 2020 році становив 24,9 млн дол. Експорт українських товарів до Таджикистану за цей період сягнув 24,1 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-