Комітет Ради підтримав законопроєкт про спрощення процедури приєднання до електромереж - Герус

Комітет Ради підтримав законопроєкт про спрощення процедури приєднання до електромереж - Герус

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг одноголосно підтримав законопроєкт №5009 по реформі підключення до електромереж, що має підвищити Україну в рейтингу Doing Business.

Про це за підсумками засідання комітету повідомив його глава Андрій Герус у своєму Телеграм, передає Укрінформ.

"Комітет Верховної Ради з енергетики одноголосно підтримав наш законопроєкт №5009 по реформі підключення до електромереж. Це означає, що вже найближчим часом питання поставлять на голосування і дуже високі шанси того, що законопроєкт набере необхідну кількість голосів", - прогнозує Герус.

Він зазначив, що реформа підключення до електромереж буде справжнім проривом для бізнесу, тому що стосується буквально кожного підприємця, який хоче почати бізнес.

"Зараз підключення до електрики - це процес, який може займати роки і за який вимагають величезні гроші. Ми законодавчо скоротили можливі терміни в три! рази і суттєво зменшили його вартість. Це один з тих чинників, який тягнув Україну вниз в рейтингу Doing Business, і той, який може цю ситуацію виправити, а отже не тільки допомогти українському бізнесу, а й залучити іноземного інвестора", - зазначив він.

У разі ухвалення проєкту, строки приєднання до електричних мереж буде скорочено у 2,5 раза.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого У Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт щодо спрощення приєднання до електричних мереж. Метою законопроєкту №5009 є суттєве спрощення процедури приєднання до електричних мереж електроустановок замовників, скорочення кількості документальних процедур, зменшення витрат часу замовників на приєднання, запровадження механізму «єдиного вікна» для подачі замовника звернень, заяв, запитів та отримання інформації, необхідної для проєктування та здійснення будівельно-монтажних робіт.

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроєкт, який спростить приєднання до електромереж – Герус

Станом на 2019 рік у рейтингу Світового банку простоти ведення підприємницької діяльності Doing business за параметром легкості приєднання до електричних мереж Україна займала 128 місце із 189 країн світу. При цьому, зазначена позиція України залишається майже не змінною з 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-