Рішення ОПЕК+ про скорочення видобутку «підігріває» ціни на нафту

Рішення ОПЕК+ про скорочення видобутку «підігріває» ціни на нафту

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у п'ятницю, 5 березня, завдяки рішенню групи ОПЕК+ продовжити діючий режим скорочення видобутку до квітня.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $67,35 за барель, що на $0,61 (0,91%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,56 (0,88%) - до $64,39 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $66,74 і $63,83 відповідно.

Обидва контракти зросли більш ніж на 4% у четвер, після того як ОПЕК+ зберегла параметри угоди про обмеження видобутку нафти. Можливість незначно наростити виробництво отримали лише Росія і Казахстан.

Інвестори були здивовані, що Саудівська Аравія вирішила продовжити додатково скорочувати видобуток на 1 мільйон барелів на добу в квітні, навіть після ралі цін в останні два місяці.

Читайте також: Зростання цін на пальне: в Україні почали перевірки АЗС

Таким чином, у наступному місяці ринок отримає в 10 разів менше додаткових обсягів, ніж очікував - лише 150 тис. б/д.

"Безліч чинників зійшлося, щоб зблизити сторони, але зростання цін у результаті майже напевно змусить сторони передумати, коли вони знову зустрінуться 1 квітня 2021 року", - йдеться в аналітичній записці Citigroup (NYSE:C). 

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 67,85 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 67,25 долара за барель, що на 49 центів вище за рівень закриття торгів ($66,74).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-