Великі платники податків з початку року поповнили бюджет на 26,6 мільярда

Великі платники податків з початку року поповнили бюджет на 26,6 мільярда

Укрінформ
За січень-лютий 2021 року великі платники податків, які обслуговуються у Центральному міжрегіональному управлінні ДПС, спрямували до державного бюджету в 26,6 млрд гривень.

Про це повідомив керівник Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Микола Чмерук, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу управління.

Чмерук зазначив, що з початку року спостерігається позитивну динаміку щодо надходжень від державних підприємств частини чистого прибутку. Загалом його сплачено 709,9 млн грн, що на 144 млн грн, або на 25% більше, ніж за аналогічний період торік.

Також до держбюджету надійшло акцизного податку понад 3 млрд грн, що майже на 15% більше, ніж за аналогічний період 2020-го.

Крім того, у 2021 році великі підприємства забезпечили платежі з податку на додану вартість у сумі 16,8 млрд грн та податку на прибуток – 1,6 млрд гривень.

Читайте також: Податкова забезпечила надходжень до бюджету на 71 мільярд

За словами Чмерука, частка податкових платежів великого бізнесу, що перебуває на обліку у Центральному міжрегіональному управлінні, за результатами січня-лютого 2021 року становила 27% від податкових платежів до держбюджету по всій Україні. В тому числі за податком на прибуток – 25,9%, податком на додану вартість – 32,8%, акцизним податком – 32,8%.

Читайте також: Офіс великих платників податків ДФС забезпечив надходження до бюджету ₴90 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, за даними Мінфіну, до загального фонду державного бюджету за перші два місяці 2021 року надійшло 124,9 млрд грн, або 104% від розпису звітного періоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-