Вісім фінустанов відмовилися від ліцензій – Нацбанк

Вісім фінустанов відмовилися від ліцензій – Нацбанк

Укрінформ
Національний банк України відкликав ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг у восьми фінансових установ на підставі поданих ними заяв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Комітет Нацбанку з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив такі рішення на засіданні 26 лютого 2021 року: у ПТ “Ломбард “Легкі гроші” Колов і Хольченков” відкликати одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, у ТОВ “Лізингова Компанія “Фаворит” відкликати одну ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу. Також прийнято рішення відкликати у кредитної спілки “Поміч” Національного університету “Києво-Могилянська Академія” одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту.

Зобов’язання Кредитної спілки “Поміч” Національного університету “Києво-Могилянська Академія”, на які не нараховуються проценти, становили 0,7 тис. грн (або 0,00004% від загального обсягу ринку) станом на 1 жовтня 2020 року, а її активи – 478,87 тис. грн (або 0,02% від загального обсягу ринку). Активи ПТ “Ломбард “Легкі гроші” Колов і Хольченков” на 1 жовтня 2020 року становили 1,05 млн грн, або 0,02% від загального обсягу ломбардів.

Читайте також: НБУ проводитиме перевірки небанківських фінустанов за новим підходом

Також прийнято рішення відкликати ліцензію на надання гарантій: у ТОВ “Аграрно-Інвестиційний Центр”, у ТОВ “ФК “Інкомфінанс”, у ТОВ “Консалт Солюшенс”, у ТОВ “ФК “Лабораторія Фінансів” та у ТОВ “Факторинг Фінанс”. У Нацбанку наголошують, що ці фінансові компанії продовжують свою діяльність та мають чинні ліцензії на інші види діяльності. У них були відкликані ліцензії виключно на надання гарантій у зв’язку з тим, що ці фінансові компанії не планували вести активну діяльність з надання гарантій і не були готові до виконання обов’язкових нормативів, які набрали чинності з 1 травня 2020 року. Тому фінансові компанії добровільно відмовилися від ліцензій на цей вид діяльності.

Як повідомлялося, з 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-