Moneyveo запустила серію освітніх відео про фінансову грамотність

Moneyveo запустила серію освітніх відео про фінансову грамотність

PR
Укрінформ
На українському порталі про фінанси та інвестиції компанія Moneyveo запустила серію відеороликів про фінансову грамотність.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі компанії.

«На українському порталі про фінанси та інвестиції Minfin.com.ua компанія запустила серію відеороликів, в яких експерти розвіюють міфи про роботу небанківських установ та долають сумніви громадян щодо небезпечності онлайн-кредитування» - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у першому випуску Group CEO Moneyveo Альона Андронікова надала розгорнуту відповідь на актуальні запити клієнтів та розповіла про методи вирішення спірних ситуацій, пов'язаних із заборгованістю.

Так, Андронікова запевнила, що онлайн-кредит – це  звичайний фінансовий інструмент, який дає можливість швидко, без зайвої бюрократії отримати гроші тоді, коли необхідно. Острахи більшості позичальників, які потрапили у складну ситуацію із поверненням боргу, часто є необґрунтованими. А нерозуміння алгоритму дій у таких випадках призводить до того, що люди бояться користуватися послугами фінансових компаній та інколи роблять нелогічні вчинки. Наприклад, йдуть до псевдоадвокатів, які замість сприяння вирішенню питання, лише затягують процес, погіршуючи ситуацію позичальника. Такі адвокати максимум, що роблять – надсилають формальну скаргу до НБУ із проханням допомогти у справі, додала Group CEO Moneyveo. 

Та може бути навпаки: недобросовісні клієнти не бажають повертати кошти і навмисне ховаються від кредиторів, чим лише ускладнюють ситуацію.

Андронікова наголосила, що у своїй діяльності, зокрема у питаннях вирішення заборгованості, компанія керується виключно чинним законодавством України. Moneyveo зацікавлена у ефективній співпраці з клієнтами. Тому, щоб уникнути неповернення боргу і непомірного кредитного навантаження на людину, система ще на початку взаємодії оцінює її кредитоспроможність.

За її словами, тим клієнтам, у яких виникли тимчасові фінансові труднощі з погашенням кредиту, компанія надає можливість продовжити договір за умови сплати лише половини нарахованих відсотків за фактичний строк користування. А якщо користувач не зміг продовжити договір, то – пропонує реструктуризацію боргу.

Читайте також: Компанія Moneyveo отримала нагороду «Вибір країни – 2020»

Group CEO Moneyveo також зауважила, що навіть у складних випадках компанія Moneyveo готова піти назустріч клієнтові. «Наприклад, якщо є довідка з лікарні, в індивідуальному порядку ми навіть списуємо частину боргу. Головне, щоб клієнт також мав намір вирішувати питання проблемної заборгованості та йшов на діалог», - сказала Андронікова.

У своїй діяльності компанія дотримується customer-centric стратегії, а співробітники відділу по роботі з проблемною заборгованістю завжди шукають компроміс у спілкуванні з боржниками і діють виключно в законодавчому полі.

Фото з відкритих джерел та Moneyveo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-