Україна розраховує на фінанси Світового банку для розбудови транспортного сполучення між регіонами

Україна розраховує на фінанси Світового банку для розбудови транспортного сполучення між регіонами

Укрінформ
Україна розглядає можливість залучення фінансування Світового банку для розбудови транспортного сполучення між регіонами України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів за підсумками зустрічі з директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупом Банерджі стосовно чергового перегляду кредитного портфеля міжнародної фінустанови.

"Під час перегляду портфеля проєктів Світового банку в Україні було розглянуто питання допомоги Світового банку щодо покращення транспортного сполучення між регіонами України. Зокрема, будівництва нової ділянки залізниці між станціями Південнодонбаська та Курахове, що дозволить забезпечити стійке та швидке сполучення між Маріуполем і Краматорськом", - ідеться в повідомленні.

Також обговорено можливість залучення Світового банку для вирішення проблеми залізничного сполучення Чернівців із столицею без виїзду за межі України, що може бути реалізовано завдяки будівництву нової залізниці Чернівці – Хотин – Кам’янець-Подільський.

"Такий проєкт дозволить скоротити час поїздки з існуючих 12 до 6 годин", - зазначили у Мінфіні.

За словами заступника міністра фінансів Олександра Кави, крім суттєвого підвищення мобільності для жителів Чернівців, проєкт дасть поштовх розвитку туризму на Буковині, адже на сьогодні відсутність якісного та швидкого сполучення із більшістю регіонів України є реальним бар’єром для розвитку цього напрямку.

«На даний час на стадії підготовки знаходиться новий спільний проєкт «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні», спрямований на забезпечення доступного і рівноправного доступу до вакцин проти COVID-19, підтримку забезпечення ефективного розгортання вакцинації в Україні шляхом зміцнення системи вакцинації», - додав Кава.

Читайте також: Світовий банк та ЄІБ можуть долучитися до відбудови доріг Донеччини

Заступник міністра фінансів наголосив на важливості фінансової підтримки Банком проєктів у пріоритетних галузях економіки України. Співпраця зі Світовим банком дає можливості для України щодо підтримки держбюджету, здійснення інституційних та структурних реформ, підготовки та реалізації довгострокових інвестиційних проєктів, підсумував Кава.

Як повідомлялось, у 2020 році 296,85 млн дол. США від Світового банку було спрямовано до загального фонду державного бюджету на боротьбу з коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-