Податкова торік провела понад 42 тисячі перевірок

Податкова торік провела понад 42 тисячі перевірок

Укрінформ
Державною податковою службою у 2020 році було проведено 42,4 тис. перевірок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДПС.

"Протягом минулого року податковою службою було проведено 42,4 тис. перевірок. При цьому, враховуючи запроваджений з 18 березня 2020 року мораторій на проведення документальних перевірок, аудитори податкової служби перевіряли лише операції з підакцизної групи товарів та правомірність відшкодування ПДВ", - ідеться в повідомленні.

За результатами перевірок у 2020 році платникам донараховано 17,7 млрд грн. Загалом більшість донарахованих платежів, за якими фіксувалися ухилення, стосувалися ПДВ та податку на прибуток.

За результатами перевірок до бюджету надійшло 2,3 млрд грн донарахованих і сплачених платниками сум, крім того, вдалося зменшити збитки на 13 млрд грн, відшкодування ПДВ – на 2,5 млрд грн, які були зафіксовані актами.

Читайте також: У Податковій запевнили, що малий бізнес цьогоріч не перевірятимуть

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році заплановано проведення близько 5 тис. перевірок. При цьому 95% з них – це перевірки представників великого бізнесу, які роками залишаються збитковими, але при цьому претендують на значні суми відшкодування або працюють у високорентабельних сферах діяльності. У переліку суб’єктів господарювання, визначених до перевірок, немає фізичних осіб - підприємців, представників малого та середнього бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-