Кількість комунальних боржників торік зросла на 50% – Опендатабот

Кількість комунальних боржників торік зросла на 50% – Опендатабот

Укрінформ
За 2020 рік кількість людей, що потрапили в реєстр боржників через несплату комунальних послуг зросла на 50%. 

Про це Укрінформу повідомила платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот, посилаючись на дані Єдиного реєстру боржників.

"342 232 проваджень відкрито щодо українців, які не сплатили комунальні послуги у 2020 році. Це на 50% більше, ніж у 2019-му. Тоді велося близько 227 тисяч проваджень", - повідомляє Опендатабот.

Найбільше боржників у компаній, що постачають тепло. У топі комунальних підприємств, яким винні українці: КП "Харківводоканал”, Комунальне підприємство “Жилкомсервіс”, ПОКВПТГ "Полтаватеплоенерго”, Комунальне підприємство теплових мереж “Криворіжтепломережа”, Комунальне підприємство “Кривбасводоканал”, Львівське міське комунальне підприємство “Львівтеплоенерго”, Обласне комунальне підприємство “Миколаївтеплоенерго”, Приватне акціонерне товариство “Миколаївська теплоелектроцентраль”, КП "Кременчукводоканал" Кременчуцької міської ради, Комунальне підприємство "Харківські теплові мережі".

Читайте також: Шмигаль доручив «тарифній» комісії розібратися з боргами теплоенерго

Як відомо, людина визнається боржником по сплаті комунальних в судовому порядку, щодо комунальних передбачена спрощене провадження. Якщо боржник не виконує вирок суду, він потрапляє в реєстр боржників.

Людині, яка потрапила до Єдиного реєстру боржників, можуть заблокувати банківські рахунки, вилучити її майно, а також обмежити виїзд за кордон. Проте комунальні підприємства можуть припинити надання послуг боржникам ще у досудовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-