Експерти не очікують значного зростання курсу долара у березні

Експерти не очікують значного зростання курсу долара у березні

Укрінформ
У березні не очікується значної зміни курсів іноземних валют до гривні; долар торгуватиметься в діапазоні 27,4-28,5 грн, а європейська валюта - в діапазоні 33,5-34,8 грн.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щотижневому прогнозі компанії "Альпарі", який є в розпорядженні Укрінформу.

"Якщо говорити про динаміку за весь лютий, курс долара, встановлений НБУ, знизився на 0,9%, а євро зріс на 0,1%. Це відбулося на тлі зростання валютної пари EURUSD на світовому ринку з 1,2100 до 1,2230 (+1,1%). У березні ми не очікуємо значної зміни курсів іноземних валют до гривні. Долар США торгуватиметься в діапазоні 27,4-28,5 грн, європейська валюта - в діапазоні 33,5-34,8 грн " , - йдеться у повідомленні.

В Альпарі відзначають, що цього тижня очікується незначне зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися за тиждень близько 28,1 грн, а готівковий долар у банках - близько 28,0/28,2 грн.

За минулий тиждень курс долара до гривні незначно зріс на всіх сегментах валютного ринку на 0,1-0,4%. Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 27,85 до 27,95 грн (+0,4%).

Читайте також: Експерт прогнозує збереження поточної динаміки курсу долара

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів Сергій Марченко 11 лютого заявив, що підстав для погіршення курсової динаміки немає. Міністр зазначив, що резервів Національного банку достатньо, щоб утримати курс гривні, тому українцям не варто звертати увагу на незначні коливання курсу.

Раніше радник президента з питань економіки Олег Устенко заявив, що, за прогнозами Мінекономіки, в 2021 році курс національної валюти може становити 28,6 грн/дол., а експерти очікують, що курс гривні цього року коливатиметься в межах 27-29,5 грн/дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-