Ефективний алгоритм допоміг енергосистемі пройти зиму - Герус

Ефективний алгоритм допоміг енергосистемі пройти зиму - Герус

Таблиця
Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що цієї зими вдалося виробити ефективний алгоритм, як проходити складні періоди, навіть коли виникають форс-мажори із зупинками енергоблоків під час аварійних ремонтів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал депутата.

"Кардинальні зміни в українській енергосистемі відбулися буквально за тиждень. Ще на минулому тижні, коли були морози -15С, в аварійних ремонтах перебували 13 енергоблоків. А сьогодні в аварійному ремонті лише один блок Слов'янськоі ТЕС, який дійсно проводить ремонтні роботи до кінця березня. Таке стрімке повернення енергоблоків з аварійних ремонтів у робочий стан вважаю спільною заслугою енергетичних компаній, учасників ринку, органів влади, засобів масової інформації, журналістів, експертів та всіх небайдужих", - зауважив Герус.

Читайте також: Японські компанії готові до співпраці з Україною в питаннях водневих технологій

Парламентарій окремо відзначив внесок державної генерації у проходження надскладного зимового періоду. "Центренерго запустив енергоблоки на газу, Укргідроенерго у лютому виробило е/е на 30% вище планових показників, а "Енергоатом" достроково завершив ремонти та включив у роботу 2 блоки: ХАЕС-2 та РАЕС-1. Цієї зими ми всі разом виробили ефективний працюючий алгоритм, як проходити складні періоди, навіть коли виникають форс-мажори із зупинками енергоблоків у аварійні ремонти", - підкреслив Герус.

Читайте також: Показники прогнозного балансу електроенергії цьогоріч не виконуються - Герус

Як повідомляв Укрінформ, у перші дні лютого поточного року в Україні зафіксували найвище споживання електроенергії за останні шість років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-