Укравтодор збудує 420 кілометрів велодоріжок на Одещині

Укравтодор збудує 420 кілометрів велодоріжок на Одещині

Карта
Укрінформ
У 2021 році Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) розпочинає масштабний проєкт щодо розвитку велодоріжок в Одеській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба відомства у Фейсбуці.

Зазначається, що передбачено збудувати два велосипедних кола загальною протяжністю 420 кілометрів вздовж доріг державного значення; від автомобільного потоку вони будуть відокремлені огорожею.

Мале велоколо протяжністю 90 км пролягатиме вздовж доріг Н-33 і Т-16-47. Малим колом можна буде дістатися до таких курортів Одещини, як Чорноморськ, Грибівка та Овідіополь.

Протяжність Великого велокола сстановитиме 250 км. Воно буде проходити вздовж доріг Т-16-10, Т-16-47, М-27, М-14, М-16 і Т-16-25 і забезпечить велосполучення із Затокою, Шабо, Сергіївкою і Татарбунарами.

Уздовж уже відремонтованих трас доріжки будуть добудовані, додали в Укравтодорі, а при проєктуванні нових доріг їх відразу закладатимуть у проєкти.

Перші 134 велодоріжки вздовж морського узбережжя вже почали проєктувати, зауважила у пресслужбі.

Для будівництва використають феросплавний щебінь.Це дозволить утилізувати відходи заводів і здешевити саме будівництво.

Читайте також: Укравтодор презентував ключові проєкти дорожнього будівництва на 2021 рік

Як повідомлялось, на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура», що відбувся цього тижня, голова Укравтодору Олександр Кубраков анонсував мегапроєкти «Великого будівництва» 2021, серед яких, зокрема, початок будівництва окружної дороги Києва і нового моста через Дніпро у Кременчуці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-