Платежі з QR-код стануть зручнішими: Нацбанк затвердив нову версію формату

Платежі з QR-код стануть зручнішими: Нацбанк затвердив нову версію формату

Укрінформ
Національний банк України затвердив нову версію формату QR-коду та запровадив код старту платіжного застосунку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Використовувати QR-код для платежів, стверджують в НБУ, стане зручніше. Тепер коли клієнт скануватиме QR-код для здійснення платежу, на його смартфоні автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованим для оплати рахунком. Якщо ж на пристрої клієнта не встановлений застосунок банку, готовий обробляти такий QR-код, клієнт буде переадресований на веб-сторінку з інформацією про банки, в застосунках яких реалізовано цю функцію.

Для цього Національний банк України затвердив нову версію формату QR-коду та запровадив код старту платіжного застосунку. Відтепер будь-який банк зможе інтегрувати цю опцію до власного платіжного застосунку. Крім того, нова версія формату QR-коду дозволяє оптимізувати кодування символів та зменшити його розмір.

Зазначені зміни та нова версія формату QR-коду викладені в постанові правління Національного банку України №11 від 1 лютого 2021 року "Про внесення змін до Правил формування та використання QR-коду для здійснення кредитових переказів", що набирає чинності з 9 травня 2021.

Читайте також: НБУ закликає небанківські фінустанови подавати документи у електронній формі

Як повідомлялося, у 2020 році Національний банк затвердив єдині підходи до формування та використання QR-кодів для здійснення розрахунків (йдеться про кредитовий переказ). Завдяки цьому ринок отримав уніфікований інструмент, що підвищує зручність розрахунків та вирішує проблему сумісності для різних інфраструктур учасників ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-