Пуск ядерної установки ХАЕС-2: у держінспекції підвердили видачу дозволу

Пуск ядерної установки ХАЕС-2: у держінспекції підвердили видачу дозволу

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання України 9 лютого 2021 року прийняла рішення про видачу дозволу на пуск ядерної установки енергоблока № 2 Хмельницької АЕС після проведення планово-попереджувального ремонту.

Як передає Укрінформ, про це Держатомрегулювання повідомляє в Фейсбуці.

Зазначається, що за результатами розгляду інформації експлуатуючої організації прийнято рішення про видачу окремого письмового дозволу на пуск ядерної установки енергоблока № 2 Хмельницької АЕС після проведення планово-попереджувального ремонту з перевантаженням активної зони.

Готовність енергоблоку №2 ВП ХАЕС до пуску після планово-попереджувального ремонту з перевантаженням активної зони реактора розглянули 9 лютого 2021 року під час онлайн-наради, що відбулась під головуванням голови - головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Григорія Плачкова, за участю представників ДП «НАЕК «Енергоатом», спеціалістів ВП ХАЕС, Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки та державних інспекторів Держатомрегулювання.

У ході планово-попереджувального ремонту було виконано заплановані заходи з підвищення рівня безпеки енергоблоку, модернізації обладнання важливих для безпеки систем. Енергоблок пройшов післяремонтні випробування.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого глава правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що з 15 лютого очікується підключення до мережі енергоблоку №2 Хмельницької АЕС, що має позитивно позначитися на енергопостачанні.

Читайте також: Підключення до мережі блоку №2 ХАЕС очікується 15 лютого - Укренерго

Енергоблок №2 ХАЕС був виведений в планово-попереджувальний ремонт на 198 діб 29 серпня 2020 року. Така тривалість ремонту обумовлена реалізацією заходів комплексної зведеної програми підвищення безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-