Мінекономіки готує макропрогноз на 2022-2024 роки

Мінекономіки готує макропрогноз на 2022-2024 роки

Укрінформ
Мінекономіки розпочало роботу над розробленням чергового Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

"Перший етап розроблення проєкту Прогнозу передбачає формування сценарних умов та їх розгляд співвиконавцями (ЦОВВ та державними органами)", - йдеться у повідомленні.

Дані сценарні умови, що відповідно до порядку розроблення проєкту Прогнозу були 1 лютого направлені співвиконавцям, є попередніми і в подальшому при формуванні прогнозу будуть уточнені.

Дані припущення розраховані з урахуванням останніх тенденцій, які сформовані на світовому та внутрішньому ринках.

Читайте також: Мінекономіки працює над оновленням Експортної стратегії України

Фінальні прогнози будуть включати також коригування відповідно до останніх рішень Офісу Президента, уряду і парламенту щодо захисту населення від зростання цін на енергоносії, зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня в Україні зросли тарифи на газ та його транспортування, а також було скасовано пільгову вартість на 100 кВт електроенергії на місяць для приватних споживачів. У зв’язку зі зростанням тарифів відбулася низка протестів у різних регіонах.

Читайте також: МВФ покращив прогноз відновлення світової економіки після коронакризи

29 січня Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету, що передбачають виділення 1,4 млрд грн компенсацій для громадян із електроопаленням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-