Україна у січні імпортувала індиків на $650 тисяч - торговий представник

Україна у січні імпортувала індиків на $650 тисяч - торговий представник

Укрінформ
У січні 2021 року Україна імпортувала індиків на $650 тис. дол. та експортувала на $70 тис., що на 46 тис. більше ніж у січні 2020 року.

Як передає Укрінформ, про це написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка у фейсбуці.

"Про торгівлю і правопис. У січні в Україну завезли индиків вагою до 185 грамів на суму 650 тис. дол. Ми імпортували в основному морожене м’ясо индиків на 557 тис. доларів. Але також експортували м’ясо индиків на 70 тис. доларів, що на 46 тис. більше, ніж у січні минулого року. А ще у митній класифікації индики (010512) сусідять з качками (010513). Тому не займайте индиків і правопис», - написав Качка.

Читайте також: Тарас Качка розповів про зміну правил міжнародної торгівлі та завдання України на 10 років

Як повідомляв Укрінформ, фінальний текст нової редакції «Українського правопису» було опубліковано на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук 3 червня 2019 року і з цього моменту рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції правопису.

За інформацією адвоката Дмитра Ільченка, Окружний адміністративний суд Києва 28 січня задовольнив позов та скасував постанову № 437 «Питання українського правопису», якою було схвалено нову редакцію «Українського правопису».

Читайте також: Який правопис чинний після рішення ОАСК - в уряді дали роз’яснення

Згодом у суді заявили, що в ході розгляду справи було встановлено, що «Кабінет Міністрів України при ухваленні вказаної постанови діяв поза межами своєї компетенції та із порушенням законодавства, що регулює порядок прийняття нормативно-правових актів».

«З огляду на це суд визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів України №437 від 22 травня 2019 року «Питання українського правопису», - ідеться в повідомленні ОАСК.

Читайте також: Під ОАСК пройшла акція на підтримку нового українського правопису

Кабінет Міністрів заявляв про намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва, що задовольнив позов та скасував постанову «Питання українського правопису», якою схвалено нову редакцію «Українського правопису».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-