Прибуток ПриватБанку в 2020 році зменшився на 22%

Прибуток ПриватБанку в 2020 році зменшився на 22%

Укрінформ
ПриватБанк у 2020 році отримав 25,3 млрд грн прибутку, що на 22,4% менше, ніж у 2019 році.

Як передає Укрінформ, про це свідчать попередні дані в пресрелізі банку, що є в розпорядженні агентства.

ПриватБанк, за попередніми результатами роботи, у 2020 році отримав 25,3 млрд грн прибутку, що на 7,3 млрд грн менше, ніж попереднього року. Як зауважує пресслужба банку, за підсумками 2020 року ПриватБанком сформовані резерви - 10,2 млрд грн на покриття можливих ризиків внаслідок пандемії СOVID-19 та юридичних ризиків, що вплинуло на показники чистого прибутку.

Зазначається, що активний розвиток системи цифрових послуг та мережі #cashless дозволив ПриватБанку в 2020 році в умовах зниження темпів ділової активності збільшити чистий комісійний дохід на 3% - до 18,8 млрд грн. Чистий процентний дохід збільшився на 10% за рахунок здешевлення ресурсів. Грошові кошти на поточних рахунках випереджали зростання строкових депозитів.

Чистий кредитний портфель ПриватБанку скоротився на 8% - до 55,0 млрд грн внаслідок призупинення збільшення кредитних лімітів на період карантину та більш консервативних вимог до позичальників. Таким чином відповідальне кредитування убезпечує клієнтів від необґрунтованих фінансових рішень в складних економічних умовах, спричинених пандемією.

Читайте також: ПриватБанк відкрив у Києві перше в Україні цифрове банківське відділення

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році лідером за прибутками банківського сектору України був ПриватБанк, прибуток якого становив більше 32 млрд грн. Це половина всього прибутку банківського сектору (59,6 млрд грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-