Уряд запровадив податкові пільги для літакобудівельних підприємств

Уряд запровадив податкові пільги для літакобудівельних підприємств

Укрінформ
Уряд звільнив підприємства галузі літакобудування від сплати ввізного мита та податку на додану вартість.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Зазначається, що постанова «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2017 р. № 635» розширює перелік товарів для імпорту у пільговому режимі на 75 позицій. Зокрема, йдеться про сировину, матеріали, комплектуючі, верстати, які не виробляють в Україні.

«Податкові пільги дозволять підприємствам на вивільнені кошти впроваджувати новітні технології, збільшувати обсяги виробництва, посилювати свою конкурентоспроможність. У свою чергу, це також матиме вплив на збереження і збільшення робочих місць, виконання державних та міжнародних замовлень», - наголосив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Читайте також: Радник прем’єра: ВВП мають збільшувати не податки, а зростання економіки

За його словами, рішення про запровадження пільгового податкового режиму є відповіддю уряду на звернення від представників галузі літакобудування.

Зокрема до Мінекономіки звертались: ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «АВІА», ТОВ «ГІДРОБЕСТ», ТОВ «Авіаремонтне підприємство «УРАРП», АТ «Дніпропетровський агрегатний завод», АТ «Мотор Січ» та ДП «Івченко-Прогрес».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-