Реалізація ЕСКО-договорів дозволяє скоротити енергоспоживання до 15% - Міненерго

Реалізація ЕСКО-договорів дозволяє скоротити енергоспоживання до 15% - Міненерго

Укрінформ
Реалізація енергосервісних договорів у бюджетних установах показала, що завдяки цьому механізму можна досягти до 15% економії енергоспоживання без додаткових інвестицій.

Як передає Укрінформ із посиланням на пост пресслужби Міністерства енергетики у Фейсбуці, про це сказав заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков під час першого Німецько-Українського енергодня, що проходить 8-9 грудня.

«На сьогодні понад 220 місцевих органів влади впровадили енергоменеджмент у бюджетних установах. Це дає змогу досягти до 15% економії енергоспоживання без додаткових інвестицій. Завдяки реалізації ЕСКО-договорів середня річна економія на оплаті енергоносіїв становить близько 35%», - зазначив заступник міністра.

Читайте також: В Україні 27 тисяч родин встановили домашні сонячні електростанції

За його словами, враховуючи високу енергоємність економіки України та значний потенціал для її зменшення, важливо розширити пріоритети політики енергоефективності та застосовувати міжсекторальний підхід. За рахунок економічно доцільних дій з підвищення енергоефективності можна досягти більш як 30-відсоткового скорочення споживання енергії в промисловості.

Також Демченков акцентував на потребі в умовах кризи, спричиненої COVID-19, шукати варіанти підтримки підприємств на їх шляху до підвищення енергоефективності. Він закликав німецьких колег підтримати участь українського бізнесу у програмах ЄС для мінімізації наслідків пандемії коронавірсусу та стимулювання до впровадження енергоефективних заходів.

«Необхідно запобігти можливому зменшенню заходів з енергоефективності через уповільнення ділової активності та відповідне скорочення бюджетів», – підсумував заступник міністра.

ЕСКО-договори передбачають, що приватні інвестори виконують термомодернізацію будівель власним коштом. Прибуток вони отримують за рахунок досягнутої економії енергоресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-